Fursecuri cu ness si ciocolata
Fursecuri cu ness si ciocolata
Fursecuri cu ness si ciocolata sunt un desert cu totul si cu totul deosebit. Sunt extrem de gustoase, fragede, sfaramicioase si cu gust rafinat de cafea. Am copt 3 tavi mari de fursecuri pe care le-am unit cate doua cu Nutella. Putina Nutela, nu multa, atat cat sa le dea un gust de ciocolata delicioasa. In plus, le-am unit cat timp nerau caldute, iar in acest caz, Nutella se cam topea si curgea. Insa a fost bine asa caci s-au unit perfect fursecurile mele.
Bine de stiut!
- Intindem foi cat mai subtiri de aluat daca vrem fursecuri usor crocante.
- Folosim decupatoare pentru a da forma biscuitilor.
- Trebuie sa dam aluatul la rece cel putin 30-40 de minute.
- De preferat sa folosim unt cu 80% grasime.
Ingrediente:
- 2 galbenusuri
- 250 gr unt de la temperatura camerei
- 120 gr zahar pudra
- 2 lingurite de ness/ 1 pliculet
- 420 gr faina
- Nutella
- +100 gr ciooclata cu 50%cacao + 2 linguri de ulei pentru galzura
Cum preparam Fursecuri cu ness si ciocolata
1.Mixam untul moale impreuna cu zaharul pudra. Adaugam nessul dizolvat intr-o lingura de apa, adaugam galbenusurile si mai mixam 1 minut.
2.Adaugam faina si framantam aluatul. Acesta trebuie sa fie moale, dar nelipicios. Il dam la rece pentru minim 30-40 de minute.
3.Intindem foi cat de subtiri pe blatul tapetat cu faina si decupam fursecurile cu formele dorite.
4.Punem fursecurile in tava tapeteta cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 8-10 minute sau pana cand incep sa se aureasca usor pe margine.
Ungem fursecurile cu Nutella si le lipim doua cate doua.
5.Topim ciocolata cu cele 2 linguri de ulei si dam fursecurile prin ciocolata. Le punem pe hartie de copt si le lasam deoparte pana se va intari ciocolata. Le ornam dupa preferinta.
Sunt senzational de gustoase. Se pastreaza perfect pana a doua zi, mai mult nu stiu sa va spun caci nu au rezistat atat de mult. Sa aveti pofta!