Desert fara coacere cu biscuiti si capsune
Desert fara coacere cu biscuiti si capsune
Desert fara coacere cu biscuiti si capsune este un desert rapid si delicios. Pentru ca aveam biscuiti Petit Beurre de la Rostar, iar in curtea bunicii au inceput deja sa se coaca capsunele, am zis sa-mi incant familia cu un desert delicios. Sa va mai spun ca s-a mancat tot desertul la o singura masa? 🙂
Combinatia asta de ciocolata si capsune este atat de delicioasa! Nu este exagerat de dulce. In plus, deserturile fara coacere sunt de preferat in acest sezon calduros, evitam pe cat posibil sa pornim aragazul.
Ingrediente:
- 200 gr biscuiti Petit Beurre
- 350 ml frisca lichida indulcita
- 150-200 gr capsune
- 250 gr Finetti ( sau Nutella sau orice crema de ciocolata)
- 250 ml lapte
- nuca de cocos
Mod de preparare.
1.Mai intai mixam spuma frisca lichida. Punem un sfert din cantitatea de frisca in alt bol si adaugam in ea capsunele pasate. Mai mixam 1-2 minute. In primul bol adaugam crema de ciocolata si mai mixam si aici 1-2 minute. Eu am impartit inegal frisca deoarece doream mai multa crema de ciocolata.
2.Incalzim foarte putin laptele pentru a trece biscuitii 2-3 secunde prin el.
3.Trecem biscuiti prin lapte, ii ungem cu crema alternand cele doua culori si ii lipim intre ei ( facem un turnulet dublu) pana cand terminam cremele si biscuitii 🙂
4.La final ungem turnuletul de biscuiti cu crema de ciocolata, presaram nuca de cocos si dam la rece 30-40 de minute. Portionam pe diagonala desertul. Pofta buna, este delicios!
Din categoria deserturilor fara coacere, va recomand un alt desert cu biscuiti, banane si crema de vanilie.