Cornulete cu unt si magiun de prune
Cornulete cu unt si magiun de prune
Cornulete cu unt si magiun de prune sunt foarte fragede si delicioase. Am adaugat si 50 de gr de untura pentru un plus de fragezime, insa se pot face doar cu unt sau cu untura. Nu se resimte gustul unturii datorita faptului ca adaugam esente.
Bineinteles ca se pot umple cornuletele fie cu diverse gemuri cat mai groase(de zmeura, de caise, de prune) fie cu rahat. La final se dau cornuletele astea generos prin zahar pudra vanilat si se mentin mai multe zile fragede in cutii ermetic inchise.
Ingrediente:
- 1 ou
- 50 de gr untura
- 100 gr unt
- 25 g drojdie proaspata
- 120 ml apa minerala
- 500 g faina
- gem/ magiun/ rahat
- esenta de vanilie
- esenta de lamaie
- zahar pudra aprox. 200 g
Mod de preparare cornulete cu unt si magiun de prune.
1.Se pune mai intai faina cernuta intr-un bol. Se adauga oul, untul, untura, drojdia divolvata in apa minerala, si esentele si se framanta putin pana rezulta un aluat omogen. Daca doriti, puteti adauga coaja rasa de lamaie sau portocala. Aluatul trebuie sa fie moale, dar nelipicios, daca este nevoie, mai adaugati putina faina.
2.Aluatul acoperit cu un prosop se lasa la dospit pentru 1 ora la loc calduros.
4.Dupa ce s-a dospit aluatul, se intind foi foarte subtiri pe masa sau pe blatul de lucru presarat cu faina, se taie triunghiuri (nu foarte mari), iar in partea lata a triunghiului punem magiunul si rulam. Eu am taiat fiecere foaie in 16 triunghiuri.
5.Punem cornuletele formate in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru aprox. 20 de min. sau pana cand incep sa se rumeneasca usor.
6.Cand sunt gata, se dau fierbinti prin zahar pudra. Din aceasta compozitie mi-au iesit 66 de cornulete.
Pofta buna!
Va recomand si cornuletele cu visine congelate.