Clatite pufoase de post
Clatite pufoase de post
Clatite pufoase de post facute din doar cateva ingrediente si sunt atat de bune! Usor lipicioase la coacere, insa atat de moi si de delicioase! Gemul folosit la umplere il alegeti voi. Fetei mele i-au placut cu mere razuite, un adevarat deliciu.
Sfaturi pentru prepararea clatitelor pufoase de post:
- Se foloseste cate o lingura de faina in plus fata de cati ml de apa minerala se foloseste, daca folosim 300 ml apa minerala, folosim 4 linguri cu varf de faina, daca folosim 500 ml apa minerala, folosim 6 linguri cu varf cu faina si tot asa. Bineinteles ca mai marim si cantitatea de zahar adaugata.
- Apa minerala se poate inlocui cu ceai cu diverse arome. Acesta trebuie sa fie rece
Ingrediente:
- 300 ml apa minerala
- 4 linguri cu varf cu faina
- 2 lingurite de zahar
- 1 lingura cu ulei
- esenta de rom/vanilie sau portocale
Mod de preparare.
1.Mai intai punem faina impreuna cu zaharul intr-un bol.
2.Adaugam apa minerala si uleiul si amestecam energic cu telul. Adaugam si esenta dupa gust.
3.Incingem o tigaie pentru clatite, o ungem cu ulei si punem cu polonicul din compozitia de clatite. Doar la prima clatita este nevoie sa ungem tigaia.
4.Coacem catitele pe ambele parti pana cand sunt gatite. Daca nu sunt coapte bine, vor fi lipicioase si se vor lipi de spatula cu care le intoarcem 🙂
Pofta buna!
Daca tineti post, va las mai jos intreaga categorie cu mancaruri si deserturi de post.
https://farfuria-cu-gust.ro/retete/retete-usoare-de-post/
Va sugerez sa incercati si aceasta prajitura- https://ciocolatacuzambete.ro/prajitura-de-post-cu-pere/