Cheesecake Tiramisu
Cheesecake Tiramisu este un desert usor prin excelenta, dar care are gustul si aromele unui tort Tiramisu. Se prepara la fel de rapid ca si un tort Tiramisu si este delicios.
Cateva sfaturi!
- Montam cheesecake-ul pe un platou si flosim un inel detasabil cu diametrul de 20 de cm. Este nevoie sa tapetam marginile inelului detasabil cu hartie de copt pentru ca acesta sa se dezlipeasca usor de crema cheesecake-ului.
- Datorita faptului ca golosim galbensuri crude pentru crema, este necesar sa ne asiguram ca folosim oua proaspete.
- Duap fiecare strat, cheesecake-ul trebuie sa stea aproximativ o ora la frigider.
- Reteta usoara, rapida si delicioasa. Acest ceesecake fara coacere este un desert rafinat si delicios.
Ingrediente baza:
- 150 gr piscoturi/ 20 de piscoturi
- 100 gr unt
Ingrediente crema:
- 2 galbenusuri
- 125 gr zahar
- 200 gr mascarpone
- 200 ml frisca lichida
- 1 plic de gelatina
Ingrediente decor:
- 150 ml frisca lichida
- 2 plicuri de ness(3,6gr) dizolvate in 2 linguri de apa fierbinte
- cacao
Cum preparam Cheesecake Tiramisu
- Mai intai preparam baza. Pasam piscoturile, iar untul il topim. Amestecam psicoturile pasate cu untul topit.
- Pe un platou asezam inelul detasabil de la o tava cu diametrul de 20 de cm, ii tapetam marginile cu fasii de hartie de copt si presam baza, piscoturile pasate in interiorul inelului. Dam tava la rece pentru o ora timp in care pregatim crema.
- Mixam spuma galbenusurile cu zaharul. Mixam spuma si frisca lichida. Adaugam galbenusurile si mascarponele peste frisca si mai mixam 1-2 minute. Hidratam gelatina si apoi o topim cateva secunde in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi. Lasam gelatina 2-3 minute la racorit, apoi o adaugam in crema si mai mixam cateva secunde sa o incorporam bine. Turnam cream astfel obtinuta deasura bazei pentru cheesecake si dam platoul din nou la rece pentru o ora. In acest timp ne facem alte treburi casnice 🙂
- Mixam spuma frisca lichida pentru decor si adaugam nessul dizolvat in apa fierbinte. Ornam cheesecake-ul si il dam din nou la rece. Inainte de servire il pudram cu cacao.
Pofta buna!