Checuri

Chec cu piersici sau caise si zmeura

Chec cu piersici sau caise si zmeura

Chec cu piersici sau caise si zmeura proaspata si aromata este un chec delicios, umed si usor de preparat. De precizat ca din aceasta compozitie iese un singur chec.

Sfaturi!

  • Se pot folosi caise sau piersici proaspete sau din compot. Zmeurica poate fi proaspata sau congelata.
  • Checul are o textura umeda, nu pufoasa.
  • Presaram 2 linguri cu zahar brun deasupra checului inainte sa-l dam la cuptor. Acesta va ajuta la formarea unei cruste crocante deasupra checului.
  • Glazuram checul caldut cu ciocolata alba si presaram zmeurica deasupra.
  • Reteta usoara. Checul umed se prepara foarte usor. nu mai este nevoie sa spumam albusurile si din aceasta cauza se pregateste foarte rapid compozitia.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 125 gr unt moale
  • 200 ml iaurt simplu
  • 200 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 piersica mare / 2 piersici medii 
  • 100 gr zmeura
  • coaja razuita de la o portocala
  • 2 linguri de zahar brun
  • 100 gr ciocolata alba + 3 linguri de lapte pentru glazura

Cum prepram Chec cu piersici sau caise si zmeura

1.Mixam untul moale impreuna cu zaharul timp d eun minut.

2.Adaugam treptat ouale mixand cateva secunde dupa fiecare. Adaugam si iaurtul si mixam.

3.Adaugam faina, praful de copt si coaja de portocala si incorporam cu o spatula.

4.Tapetam o tava de chec cu hartie de copt si adaugam jumatate din compozitie. Adaugam cubulete de piersica taiate marunt si zmeura si acoperim cu restul de compozitie. Adaugam alt strat de piersici si zmeura si presaram zahar brun deasupra si coacem checul timp de 35-40 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. facem testul cu scobitoare pentru a verifica daca checul nostru este copt. Daca este nevoie, il mai lasam inca 5-10 minute la cuptor.

5.Topim ciocolata alba impreuna cu laptele si glazuram checul caldut. Presaram zmeura si lasam la racit. Abia dupa ce checul este complet rece, putem sa-l portionam. Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker