
Briose umede cu aroma de portocala
Briose umede cu aroma de portocala si umplutura de ciocolata le-am preparat astazi celor dragi. Le aveam de mult timp in plan, insa cu timpul am stat mai prost. Dar, totusi, aceste briose se prepara usor. Nici mixerul nu este nevoie sa-l pornim. Compozitia se amesteca cu un tel.
Bine de stiut
- Putem coace briosele fie in forma de silicon, in forma metalica sau de briose. Daca folosim forma de silicon, atunci o asezam intr-o tava inainte sa punem compozitie in ea si o dam tot asezata pe acea tava la cuptor. Astfel briosele isi pastreaza forma frumoasa.
- Ungem forma pentru briose cu ulei inainte sa adaugam compozitia. Doar inainte de primele briose, la cea de -a doua si de-a treia tura nu mai este nevoie.
- Daca ne raman pentru a doua zi, briosele se pastreaza perfect acoperite cu folie alimentara ca orice prajitura.
- Fara mixer. Amestecam ingredientele rapid cu un tel.
Ingrediente:
- 3 oua
- 100 gr unt moale
- 150 gr zahar
- 150 gr faina
- 25 gr ulei
- 1 lingurita praf de copt
- coaja razuita de la o portocala
- 2 linguri de Finetti
- optional + 1 ciocolata Milka cu lapte + 2 linguri de ulei+ ornamente de ciocolata
Cum preparam briose umede cu aroma de portocala
1.Amestecam untul moale cu zaharul cu ajutorul unui tel. Adaugam ouale pe rand si amestecam bine dupa fiecare.
2.Adaugam uleiul, coaja razuita de la o portocala, apoi faina si praful de copt si incorporam bine cu ajutorul telului.
3.Ungem formele pentru briose cu ulei sau le tapetam cu hartii speciale pentru briose. Umplem formele 3/4 cu compoztie de briose, adaugam un sfert de lingurita de Finetti si acoperim acel Finetti cu o lingurita de compoztie de briose.
4.Coacem briosele in cuptorul preincalzit pana cand se rumenesc frumos.
5. Topim ciocolata cu cele 3 linguri de ulei. Dam o parte din briose prin ciocolata si prin ornamente de ciocolata.
Dca avem rabdare, putem astepta sa se raceasca si le servim cu pofta.
Sper ca v-a placut reteta noastra. In acest caz, va rugam sa distribuiti pe facebook pentru a-i inspira si pe altii.