Strudel cu dovleac- de post
Strudel cu dovleac- de post
Strudel cu dovleac- de post este atat de aromat si de delicios! Aromele toamnei se resimt in toata casa: dovleac si scortisoara. Iar faptul ca este facut cu aluat foietaj este un plus: se face rapid si nu mai pierdem mult timp in bucatarie. Dar, aluatul foietaj poate fi cumparat sau poate fi si el aluat foietaj de casa. Si atunci este si mai delicios.
Ingrediente:
- 1 pachet aluat foietaj
- 1 dovleac mediu
- 200 g de zahar
- 1 lingurita de scortisoara
- zahar pudra
Mod de preparare strudel cu dovleac:
1.Mai intai curatam dovleacul de coaja, apoi il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
[AdSense-A]
2.Caramelizam apoi dovleacul impreuna cu zaharul si scortisoara timp de 20-25 de minute.
3.Aluatul foietaj il lasam la dezghetat, apoi il taiem fasii de aprox. 7-8 cm ( aveti grija ca fasiile sa fie aproximativ egale).
4.Punem dovleac pe fiecare fasie, o rulam si o punem in tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce punem toate rulourile in tava le si portionam. Fiecarei portii de strudel ii facem cateva crestaturi deasupra cu cutitul.
5. Dam strudelele la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.
6.Imediat ce scoatem strudelele din cuptor le pudram cu zahar pudra si le lasam la racit. Pofta buna!