Scoverzi pufoase
Scoverzi pufoase
Scoverzi pufoase le numesc eu. La noi, in partea de sud a tarii, in zona Teleormanului, le zicem scoverzi. Am auzit si alte expresii ca scovergi, gogosi, langosi, dar oricum le-ati zice, sunt foarte gustoase. Mie imi plac cu iaurt de baut sau cu branza.
Ingrediente:
- 25 g drojdie proapata
- 600-620 g faina
- 300 ml apa calduta
- sare
Mod de preparare scoverzi pufoase.
1.Se dizolva drojdia in apa calduta. Se adauga faina si sarea si se framanta bine. Aluatul este moale, dar nelipicios, daca mai trebuie faina mai adaugati un praf.
2.Se lasa la dospit 30-40 de minute la loc calduros.
3. Se formeaza bile aproximativ egale din aluatul dospit cu mainile tapetate cu faina si se pun pe un blat tapetat cu faina si se mai lasa 10 minute la dospit.
4.Se pune uleiul la incins si se lasa pana cand incepe sa sfaraie.
5.Intindem cu facaletul fiecare bila de aluat in foaie subtire si le punem la prajit in ulei incins.
Le intoarcem pe ambele parti. Pofta buna!