Fara coacerePrajituriRetete Vechi
Salam de biscuiti
Salam de biscuiti
Salam de biscuiti simplu si delicios. De mult nu am mai facut bunatatea asta, iar pentru cei mici este delicios.
Cateva sfaturi!
- Ies doua batoane din aceasta compozitie.
- Se pune jumatate din compozitie pe folie alimentara si rulam, strangem bine capetele cu folie alimentara.
- Se poate adauga cacao si in compozitie pentru a face un salam de biscuiti maroniu.
- Eu am ales sa fac un sirop fiert, insa se poate topi untul si apoi sa se amestece cu apa si zahar. Oricum ar fi iese bine si gustos.
- Dupa ce scoatem rola de salam de biscuiti din folie, il pudram cu cacao sau il dam prin nuca de cocos.
Ingrediente:
- 500 g biscuiti
- 100 g rahat
- 100 g unt
- 130 g zahar
- 170 g apa
- coaja rasa de la 1 lamaie sau 1 esenta de lamaie
Mod de preparare:
1.Pentru inceput, sfaramitam biscuitii intr-un bol. Adaugam rahatul taiat cat mai mic.
2.Zaharul il punem intr-un ibric cu apa si lasam pe foc pana cand se topeste tot zaharul. Adaugam si untul. Cand este complet topit si untul, turnam compozitia peste biscuitii sfaramati si amestecam bine. Adaugam coaja rasa de la o lamaie sau o esenta de lamaie.
3.Punem jumatate din compozitie pe folie alimentara si formam rulouri de salam. Ies doua batoane.
Dam la frigider pentru 2-4 ore. Pudram cu cacao inainte sa-l taiem.
Pofta buna!