Perele – fructe de toamna benefice pentru organism
Perele – fructe de toamna benefice pentru organism
Perele – fructe de toamna benefice pentru organism sunt inrudite cu merele, facand parte din aceeasi familie.
Perele, atunci cand sunt coapte bine, pot fi dulci, zemoase, moi si aromate si pot fi pastrate mult timp in camara alaturi de gutui. Insa, pe langa gustul lor delicios, perele pot fi integrate si in produse de infrumusetare precum mastile de fata.
Valori nutritionale
O para medie, de aproximativ 170 de grame, contine aproximativ 100 de calorii, 27 de gr de carbohidrati, 6 grame de fibre, 1 gr de fibre, dar si multe vitamine, fiind in acelasi timp o sursa excelenta de potasiu si antioxidanti polifenolici, acestia regasindu- se in special in coaja perei. Deci, avem grija sa consumam para cu coaja.
Beneficiile consumului de pere
Pentru a-si pastra toate beneficiile, este indicat sa folosim perele in stare naturala. Printre beneficiile acestora se pot enumera:
- Ajutor de nadejde pentru tranzitul intestinal. Perele, si in special coaja acestora, sunt bogate in fibre care stimuleaza activitatea intestinului gros.
- Consumate frecvent, perele pot combate anemia.
- Combat efectele stresului.
- Grabesc vindecarea acneei.
- Ajuta la buna functionare a glandei tiroide.
Atunci cand le consumam, trebuie sa alegem fructe perfect sanatoase doarece in spatele unor mici leziuni ale acestora se poate ascunde un mucegai, micotoxina, care are multe efecte negative asupra organismului.
Retete culinare cu pere
Perele sunt fructe care se coc din abundenta toamna. Cei care locuiesc la curte si au peri in curte stiu depre ce vorbesc. In afara de consumul natural al acestora, oamenii prefera sa le conserve pentru iarna sau sa prepare prajituri pentru cei dragi cu acestea.
- Pe primul loc am adaugat o dulceata delicioasa si aromata din pere cu scortisoara.
3.Placinta cu pere si mere cu aluat fraged facut acasa.
4.Pentru prepararea unor prrajituri pufoase cu pere