Cornulete sarate cu branza telemea
Cornulete sarate cu branza telemea
Cornulete sarate cu branza telemea sunt fragede si foarte gustoase! Sunt , de fapt, o reinterpretare a saratelelor clasice, doar ca sunt imbracate in haine de sarbatoare si sunt atat de gustoase! Se pot servi chiar si pe platoul de aperitive festive.
Ingrediente:
- 450 g telemea
- 2 oua
- 4 linguri cu varf cu untura
- 750 g faina
- 200 ml apa calduta
- 1 lingurita sare
- 1 plic de praf de copt
- 1 galbens + 2 linguri de lapte pentru uns
- mac
Mod de preparare.
1.Punem faina amestecata cu praful de copt intr-un bol, adaugam branza sfaramata daca este moale, sau daca este mai tare o dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
2.Adaugam sarea, untura, ouale si apoi turnam treptat apa si framantam aluatul. Aluatul trebuie sa fie moale, dar nelipicios, daca este nevoie mai puteti adauga putina faina.
3.Presaram faina pe blatul de lucru, intindem foi subtiri, taiem fasiile de cornulete si rulam.
4.Punem cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de min. Nu le lasam sa se rumeneasca decat putin pe margine ca sa ramana fragede si cand se vor raci. Daca le lasam mai mult, vor fi crocante cand se vor raci.
Va sugeram si o alta reteta de saratele fragede si rapide cu branza.
Putem folosi unt în loc de untura?
Sigur!