Ciocolata calda
Ciocolata calda
Ciocolata calda este bautura preferata a copiilor, dar si a celor mari, mai ales in sezonul rece sau de Craciun. Se poate servi cu bezele moi, Marshmallow, sau cu frisca si se poate aromatiza cu vanilie, rom sau scotisoara. Este o ciocolata mai mult cremoasa decat fluida si are un gust dens de cacao.
Sfaturi!
- Pastram amestecul pentru ciocolata calda in borcan ermetic inchis. Acesta se mentine perfect chiar si cateva luni.
- Zaharul brun nu este atat de dulce ca cel alb, nu va fi extrem de dulce ciocolata noastra. Dar, in functie de preferinta, zaharul brun se poate inlocui cu zahar alb. Daca alegeti sa folositi zahar alb, reduceti putin cantitatea acestuia.
- Se pot adauga diverse arome la finalul procesului de pregatire a ciocolatei, arome cum ar fi scortisoara, esenta de vanilie sau de rom.
- Ciocolata calda iubeste laptele, asa ca o vom prepara cu lapte. La nevoie, acesta se poate inlocui cu apa.
- Reteta usoara si din doar 3 ingrediente: zahar, cacao si amidon alimentar.
Ingrediente:
- 75 gr cacao
- 100 gr amidon alimentar
- 200 gr zahar brun.
Mod de preparare.
1.Mai intai luam un bol incapator si cantarim ingredientele. Le adaugam impreuna in bol si le amestecam bine cu o lingura astfel incat sa nu existe bolovani de zahar, cacao sau amidon.
2.Punem amestecul pentru ciocolata calda intr-un borcan din care vom lua ori de cate ori dorim sa preparam ciocolata calda. Acest amestec este suficient pentru 7-8 portii de licoare calda.
3.Punem 80 de grame de amestec pentru ciocolata intr-o craticioara si am adaugat in fir subtire 500 ml lapte. Amestecam cu un tel si punem pe foc pana cand se ingroasa. Lasam pe foc in functie de cat de groasa dorim sa fie ciocolata noastra. Eu nu am lasat-o sa ajunga ca o budinca, am lasat-o putin mai fluida.
Sa aveti pofta!