Briose

Briose cu cirese

Briose cu cirese

Briose cu cirese dulci- acrisoare. De fapt, sunt mini- briose caci am avut niste hartii micute. Din aceasta compozitie mi-au iesit 15 mini briose. Asa mi-am asteptat fetita de la gradinita: cu o mancare de mazare proaspat culeasa si cu briose cu cirese 🙂 Fiind micute aceste briose, au incantat-o foarte mult.

Sfaturi!

  • Se pot folosi orice tip de fructe aveti, fie proaspete, fie din compot sau congelate. Eu am folosit cirese proaspete ca tot este sezonul lor acum.
  • Ciresele se pot inlocui cu zmeura, visine, mure, afine.
  • Se adauga putin zahar, iar briosele nu sunt excesiv de dulci.
  • Ciresele sunt nu doar fructe gustoase, dar si sanatoase, avand un rol foarte important in detoxifierea organismului.
  • Reteta usoara. Aceasta reteta de briose este foarte usoara. Nici macar nu folosim mixerul, ingredientele le amestecam cu un tel.

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt topit
  • 180-2oo g faina
  • 70 g zahar
  • 1 plic de praf de copt
  • 8-10 cirese
  • zahar pudra

Mod de preparare.

1.Mai intai topim untul intr-un bol. Adaugam zaharul si amestecam bine cu telul. Adaugam si laptele si oul, iar apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam sa se incorporeze bine. Laptele nu l-am incalzit, l-am folosit rece.

2.Tapetam tava pentru briose cu hartii pe care le vom umple 3/4 cu compozitie.

3.Ciresele le taiem in 2 sau in 3 si le scoatem samburii. Adaugam cirese deaspra brioselor si le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea.

  • Cand sunt gata, presaram zahar pudra deasupra cu ajutorul unei strecuratori mici. Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker