Briose cu cirese
Briose cu cirese
Briose cu cirese dulci- acrisoare. De fapt, sunt mini- briose caci am avut niste hartii micute. Din aceasta compozitie mi-au iesit 15 mini briose. Asa mi-am asteptat fetita de la gradinita: cu o mancare de mazare proaspat culeasa si cu briose cu cirese 🙂 Fiind micute aceste briose, au incantat-o foarte mult.
Sfaturi!
- Se pot folosi orice tip de fructe aveti, fie proaspete, fie din compot sau congelate. Eu am folosit cirese proaspete ca tot este sezonul lor acum.
- Ciresele se pot inlocui cu zmeura, visine, mure, afine.
- Se adauga putin zahar, iar briosele nu sunt excesiv de dulci.
- Ciresele sunt nu doar fructe gustoase, dar si sanatoase, avand un rol foarte important in detoxifierea organismului.
- Reteta usoara. Aceasta reteta de briose este foarte usoara. Nici macar nu folosim mixerul, ingredientele le amestecam cu un tel.
Ingrediente:
- 1 ou
- 100 ml lapte
- 100 g unt topit
- 180-2oo g faina
- 70 g zahar
- 1 plic de praf de copt
- 8-10 cirese
- zahar pudra
Mod de preparare.
1.Mai intai topim untul intr-un bol. Adaugam zaharul si amestecam bine cu telul. Adaugam si laptele si oul, iar apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam sa se incorporeze bine. Laptele nu l-am incalzit, l-am folosit rece.
2.Tapetam tava pentru briose cu hartii pe care le vom umple 3/4 cu compozitie.
3.Ciresele le taiem in 2 sau in 3 si le scoatem samburii. Adaugam cirese deaspra brioselor si le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea.
- Cand sunt gata, presaram zahar pudra deasupra cu ajutorul unei strecuratori mici. Pofta buna!