Bomboane Alba ca zapada
Bomboane Alba ca zapada
Bomboane Alba ca zapada sunt cele mai delicioase bomboane. A fost bataie pe ele, atat sotului cat si fetei le-au placut tarem mult. Fetita a facut ” curse” la bucatarie continuu sa fure cate o bombonica. Fac parte dintre cele mai delicioase deserturi fara coacere.
Sfaturi!
- Crema trebuie pregatita din timp pentru a avea timp sa se raceasca. Si untul trebuie scos din frigider pentru a fi moale.
- Nu va faceti griji, biscuitii se vor inmuia suficient de la crema.
- Faina din crema se poate inlocui cu amidon alimentar.
- Bomboanele vor fi moi, nu sunt foarte tari, insa consistenta lor depinde foarte mult de biscuiti. Daca vi se par prea moi, mai adaugati biscuiti.
- Reteta usoara. Aceasta este o reteta foarte usoara de bomboane de casa.
Ingredinete:
- 400 ml lapte
- 100 gr zahar
- 1 galbenusuri
- 2 linguri cu varf cu faina
- 60 gr unt+ 1 lingura de zahar
- 70-100 gr nuca de cocos
- esenta
- + 4 pachete de biscuiti Petit Beurre
Mod de preparare.
1.Incepem cu prepararea cremei. Punem 300 ml lapte la fiert. Cand incepe sa clocoteasca laptele adaugam amestecul de galbenus cu zahar, faina si 100 ml lapte. Lasam pe foc pana se ingroasa ca o budinca si amestecam cu telul. La final adaugam si esenta de vanilie sau ce alta aroma doriti. Lasam budinca la racit si amestecam din cand in cand sa nu prinda pojghita deasupra.
2.Mixam untul cu lingura de zahar si adaugam treptat cate 2 linguri din crema pana cand o terminam de integrat in unt. Adaugam esenta si jumatate din fulgii de cocos.
3.Sfaramam biscuitii si ii adaugam in crema. Ungem mainile cu ulei si formam bomboane pe care le dam prin nuca de cocos.
- Se pot consuma imediat sau se pot pastra la frigider. Pofta buna!