Biscuiti germani cu bezea si gem de caise – Burgenland
Biscuiti germani cu bezea si gem de caise – Burgenland
Biscuiti germani cu bezea si gem de caise – Burgenland sunt foarte, foarte deliciosi. O combinatie de bezea cu blat sfaramicios si cu gem acrisor de caise. Am folosit gem cumparat caci pare mai degraba o marmelada si trebuie incalzit apoi pus peste biscuiti. Am folosit la cateva gem de zmeura facut acasa, dar mi-au placut mai mult cele cu gem cumparat.
Ingrediente:
- 2 galbenusuri
- 250g unt de la temperatura camerei
- 150 g zahar pudra
- 500 g faina
- 40 ml lapte rece
- esenta de vanilie
- gem/marmelada de caise
Pentru bezea:
- 2 albusuri
- 130g zahar pudra
- 50 g zahar tos
Mod de preparare.
1.Mai intai punem faina intr-un bol. Adaugam zaharul pudra, untul taiat cubulete, galbenusurile si esenta si incepem sa framantam. Adaugam si laptele rece si framantam bine aluatul. Nu este un aluat tare, dar il lasam asa. Il punem cel putin 2 ore la frigider.
2.Pentru bezea mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam si zaharul pudra si zaharul tos si mixam pana cand devine o bezea tare. O dam la rece 15 minute, timp in care pregatim biscuitii.
3.Presaram faina pe blatul de lucru si intindem foi subtiri. Taiem biscuitii in forma de floricele si le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Atentie: nu trebuie sa fie faina deasupra biscuitilor caci se va desprinde bezeaua.
4.Punem bezeaua intr-un pos si formam petalele florilor deasupra biscuitilor. Dam biscuitii la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 10-13 minute. Lasam biscuitii la racit.
5.Incalzim cateva secunde gemul la cuptorul cu microunde, apoi cu ajutorul unei seringi formam centrul floricelelor. Pofta buna!
Am gasit acesti biscuiti pe un site german – https://backrezepte-blog.de/backen/kekse-und-plaetzchen/burgenlaender-plaetzchen-rezept/2/
O alta idee de biscuiti deliciosi, preferatii nostri sunt Nutellotti.