Torturi

Tiramisu – un tort rapid cu mascarpone si ciocolata

Tiramisu – un tort rapid cu mascarpone si ciocolata

Tiramisu – un tort rapid cu mascarpone si ciocolata este unul dintre torturile cu reusita garantata ce se prepara usor. Tortul Tiramisu este de origine italiana si se prepara la rece cu piscoturi insiropate in expresso si crema delicioasa de mascarpone. Pornind de la reteta originala, am adaugat doar Nutella si multa dragoste pentru acest desert delicios. A fost un succes total, invitatii au apreciat desertul, iar eu m-am bucurat tare mult.

Bine de stiut!

  • Expresso este cafeaua iubita de Tiramisu, insa acesta poate fi inlocuit cu compot de fructe, suc sau lapte in functie de preferinte. Daca aveti copii la masa, este indicat sa folositi compot sau suc de fructe pentru insiroparea piscoturilor.
  • Am folosit un vas de yenna mare pentru acest tort, au ieist aproximativ 12 portii.
  • Pentru prepararea tortului Tiramisu se folosesc galbensuri crude. Prin urmare, asigurati-va ca folositi doar oua proaspete. Totusi, daca nu vreti sa adaugati galbenusuri crude, puteti face crema doar din mascarpone si frisca lichida.
  • Inlocuiri. Frisca lichida se poate inlocui cu smantana pentru frisca. In acest caz, adaugati mai mult zahar.
  • Reteta fara coacere, cu minim de efort si extrem de rapida. Insa, atentie, desi se prepara usor, acest tort are nevoie de cateva ore bune de stat la rece pentru un gust desavarsit.

Ingrediente:

  •  1 pachet de piscoturi/ 400 gr
  • 500 gr mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 3 galbenusuri
  • 125 gr zahar
  • 4-5 linguri de Nutella
  • 50 ml cafea neindulcita
  • cacao

Cum preparam Tiramisu – un tort rapid cu mascarpone si ciocolata

1.Mai intai prepam 50 ml de cafea neindulcita. Adaugam inca 150 ml de apa calduta si dizolvam cafeaua, Puteti face o cafea tare si nediluata, in functie de preferinta. Eu am vrut sa am doar aroma de cafea.

2.Mixam frisca lichida spuma. Mixam separat galbenusurile cu zaharul pana cand zaharul este comploet topit.

3.Adaugam galbenusurile pentru frisca lichida, adaugam si mascarponele si mixam 2 minute la viteza mica pentru a incorpora bine cremele. Aceasta crema se va intari suficient de mult dupa ce tortul va sta cateva ore la frigider.

4.Inmuiem piscoturi in cafea si le punem pe fundul unui vas de yena mare. Adaugam Nutella topita cateva secunde in cuptorul cu microunde si jumatate din compozitia de crema si acoperim cu alt strat de piscoturi. Ungem acest strat de piscoturi cu putina crema. Restul de crema il punem intr-un pos cu care vom orna tortul inainte sa-l servim.

5.Vasul de yena il acoperim cu folie alimentara si-l dam cateva ore la rece. Inainte de servire, ornam torul cu crema ramasa in pos si presaram cacao. Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker