Biscuiti ” cu paharul” cu untura si gem
Biscuiti ” cu paharul” cu untura si gem
Biscuiti ” cu paharul” cu untura si gem sunt fragezi, aromati si deliciosi. Eu mai aveam un borcan de untura si voiam sa o folosesc, asa ca am facut acesti biscuiti maari si foarte rapizi. I-am taiat cu un pahar mare. Nu au iesit multe portii, mai ales ca i-am unit cate doi, dar fiind asa mari te saturi de la primul 🙂 Am folosit un gem de cirese si ne-au placut tare mult.
Ingrediente:
- 1 ou
- 125 g untura
- 125 g zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 300- 320 g faina
- coaja rasa de la o lamaie
- esenta de vanilie
- + gem
Mod de preparare.
1.Batem 2-3 minute oul cu zaharul.
2.Adaugam untura, praful de copt, faina, esenta si coaja de lamaie si framantam aluatul.
3. Rezulta un aluat uosr sfaramicios si uleios.
4. Impartim aluatul in doua parti. Presaram faina pe blatul de lucru si intindem foi subtiri pe care le taiem cu gura unui pahar mai mare.
5.Punem biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii caocem 15 minute in cuptorul preincalzit la 160 de grade. Ii lasam sa se aureasca foarte putin pe margini, dar nu rau ca vor deveni crocanti.
6.Ungem biscuiti cu gem si lipim cate doi. Ai mei au fost foarte fragezi. Pofta buna!
sursa: http://femeicaminesicatine.blogspot.com/2012/04/prajitura-cu-paharul.html