Tarta rustica cu dovleac cu aluat sfaramicios
Tarta rustica cu dovleac cu aluat sfaramicios
Tarta rustica cu dovleac cu aluat sfaramicios este o tarta delicioasa si aromata care se prepara usor si destul de rapid. Mai aveam un dovleac micut ce astepta cuminte pe pervazul geamului de la bucatrie sa ne ofere un desert delicios. Insa, trebuie sa va spun ca eu niciodata nu folosesc intreg dovleacul la desert, placinta sau prajitura. Intotdauna opresc cateva felii pentru supa crema. Adoram supa crema de dovleac cu crutoane facute acasa. Va las reteta pentru supa crema de dovleac aici.
Bine de stiut!
- Daca va ramane dovleac, acesta se pastreaza perfect razuit si pus la congelator.
- Atunci cand caramelizam dovleacul, nu este nevoie sa il lasam prea mult pentru ca altfel culoarea sa frumoasa se va transforma in maroniu.
- Zahar adaugam dupa gust.
- Am facut o tarta mare din aceste ingrediente
- Aluatul sfaramicios trebuie lasat 10-15 minute sa se odihneasca.
Ingrediente:
- 750 gr dovleac razuit
- 900 gr faina
- 250 ml ulei
- 250 ml apa calda
- 1 plic de praf de copt
- un praf de sare
- 5-6 linguride zahar
- 2 linguri cu gris
- 1 galbenus
- scortiosara
Cum preparam Tarta rustica cu dovleac cu aluat sfaramicios
1.Preparam mai intai aluatul pentru tarta. Punem apa calda, uleiul, praful de sare intr-un bol si apoi adaugam faina si praful de copt si framantam un aluat moale, dar uleios. Lasam aluatul deoparte si trecem la preparara dovleacului.
2.Razuim dovleacul pe razatoarea cu ochiuri mari, adaugam zahar si il caramelizam timp de 10-15 minute.
3.Pe o hartie de copt intindem aluatul, apoi taiem cu cutitul suplusul si ii dam forma rotunda. Luam cu hartia de copt aluatul (caci altfel se va rupe fiind un aluat sfaramicios) si il punem in tava.
4.Presaram grisul, adaugam dovleacul si strangem marginile. Ungem marginile aluatului cu ou batut, presaram zahar si dam tarta la cuptor pentru 45-50 de minute sau pana cand este gatita suficient. Pofta buna!
Va las in continuare reteta de placinta cu dovleac cu foi de casa.