Aluaturi sărateDe CraciunRetete Vechi

Saratele cu untura si chimen

Saratele cu untura si chimen

Saratele cu untura si chimen sunt crocante si foarte gustoase.  Fetita mea le-a numit „Crocantele” si de atunci asa le denumim 🙂 Sunt ideale pe masa de sarbatoare, dar sunt potrivite in orice zi la gustare sau cand asteptam musafiri. Untura poate fi inlocuita cu unt de 80% grasime.

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 15 g drojdie
  • 100 ml apa calduta
  • 50 ml lapte caldut
  • 2 linguri cu varf cu untura
  • 450-500 g faina
  • 1 lingurita de sare grunjoasa
  • 1 galbenus + 1 lingurita de lapte pentru uns
  • chimen

Mod de preparare saretele cu untura si chimen.

1.Dizolvam drojdia in apa calduta.

2. Adaugam laptele, oul, untura si  amestecam.

3. Adaugam faina si sarea si framantam un aluat nelipicios.

4.Intindem foi pe blatul presarat cu faina si taiem saratele.

5. Punem saratelele in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut cu lapte si presaram seminte de chimen deasupra. Daca nu va place chimenul, il puteti inlocui cu mc sau cu susan.

6. Coacem saratelele la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 18-20 de minute. Pofta buna!

O alta reteta de saratele spornica si rapida este aceasta cu branza – https://farfuria-cu-gust.ro/saratele-fragede-si-rapide-cu-branza/

Iar daca va intereseaza alte retete cu untura, va pot sugera biscuitii fragezi – https://farfuria-cu-gust.ro/biscuiti-fragezi-cu-untura/

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker