Aluaturi sărate
Melcisori din aluat foietaj cu crema de branza
Melcisori din aluat foietaj cu crema de branza
Melcisori din aluat foietaj cu crema de branza – o varianta de gustare extrem de gustoasa. Sa stiti ca a fost bataie pe ele la propriu. Au fost senzatie pe masa mea de sarbatoare. Mi-am asteptat musafirii cu melcisori aperitiv si in cateva minute au disparut de pe platouri. Eu iubesc aluatul foietaj si am facut o sumedenie de preparate cu ajutorul lui.
Cateva sfaturi
- Aluatul foietaj il intindem putin cu sucitorul.
- Am folosit crema de branza de la Philadelphia, dar aceasta se poate inlocui cu orice alta crema de branza. De obicei mai cumpar o crema de branza de la Penny si este foarte buna.
- Am folosit aluat foietaj de la Morarita. Acesta are 2 parti. Fiecare parte am taiat-o in 2 si am obtinut astfel 4 parti de aluat foietaj.
- Lasam spatiu in tava intre melcisori caci vor creste in timpul coacerii.
- Reteta simpla si spornica. Aceasta reteta de melcisori cu crema de branza este foarte usor de preparat, dar si foarte rapid.
Ingrediente:
- 1 aluat foietaj
- 50 gr cascaval
- 150 gr crema de branza
- un praf de sare
Cum preparam Melcisorii acestia din aluat foietaj cu crema de branza
- Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat. Intindem putin aluatul foietaj si il taiem in 4 parti daca avem aluat foeitaj dintr-o singura bucata.
- Ungem aluatul foietaj cu crema de branza si presaram cascaval razuit pe razatoarea cu ochiuri mici. Rulam si taiem felii de aproximativ 1 cm grosime. Vom aveam melcisori mici pe care ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt si presaram sare deasupra lor. Lasam loc aproximativ cate un cm intre fiecare melcisor caci vor creste la cuptor.
- Coacem melcisorii cu crema de branza aproximativ 20 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade.
Asta-i tot, pofta buna!
Va las si reteta de Fornetti cu branza, o reteta foarte apreciata si foarte gustoasa.