Macaroane cu branza
Macaroane cu branza
Macaroane cu branza – un desert simplu si delicios. Nu mai facusem de mult timp, asa ca a fost bataie pe ele. Am folosit o branza telemea mai sarata, asa ca am adaugat zahar, dar nu foarte mult, incat sa nu iasa excesiv de dulci. Au fost delicioase.
Cateva sfaturi!
- Macaroanele sunt paste lungi, la fel ca spaghetele, insa mai groase. Acestea se pot inlocui cu orice alte paste doriti: farfalle, fusilli, spaghete sau penne.
- Puteti face macaroanele cu branza dulci sau sarate. Branza se poate folosi tare sau cremoasa.
- Pastele se fierb neaparat inainte de a fi amestecate cu branza.
- Reteta usoara. Imi place aceasta reteta deoarece se prepara rapid si usor. Sunt ideale la micul dejun sau ca desert. Noi le-am servit impreuna cu musafirii nostri.
Ingrediente:
- 1 pachet de macaroane / 500 gr
- 600 gr branza telemea
- 100 gr stafide
- 50 gr unt
- 4 oua
- 200 gr zahar
- esenta de vanilie
- zahar pudra
Mod de preparare.
1.Mai inati fierbem pastele. Le scurgem apa si le lasam deoparte pana cand preparam amestecul de branza.
2.Batem cu ajutorul unui tel ouale cu zaharul si cu esenta de vanilie.
3.Branza telema o sfarmam cu ajutorul unei furculite.
4.Amestecam pastele cu ouale, branza si stafidele. Eu am combinat stafide aurii cu stafide maronii. Adaugam si untul taiat cubulete si amestecam.
5.Turnam compozitia intr-un vas de yenna mare si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Lasam pana cand incep sa se aureasca deasupra. Se vor portiona mai greu atunci cand sunt calde, insa reci se portioneaza mai usor. Delicioase sunt si calde si reci.
Pofta buna!