Cornuri pufoase cu unt
Cornuri pufoase cu unt
Cornuri pufoase cu unt, cornuri sarate cu unt si cu branza telemea sunt extrem de gustoase si de satioase. Pot completa perfect masa cu aperitive sau se pot servi ca o gustare. Sau atunci cand avem invitati. Va fi bataie pe ele.
Sfaturi!
- Din aceasta compozitie am copt 36 de cornuri pufoase.
- Se intind 2 foi subtiri si se ung cu unt topit cateva secunde (10-12) la cuptorul cu microunde. Untul nu trebuie sa fie topit complet, doar moale. Apoi se portioneaza si se presara telemea razuita.
- Incercam sa facem cat mai egale cornuletele.
- Lasam spatiu intre cornuri atunci cand le asezam in tava caci ele cresc si cresc…
- Reteta usoara.
Ingrediente:
- 300 ml lapte
- 50 ml ulei
- 500 gr faina
- un cub de 25 gr drojdie proapata
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- 50 gr unt
- 70-100 gr branza telemea
- 1 galbenus + 2 linguri de lapte pentru uns
- susan
Mod de preparare.
1.Mai intai incalzim 100 ml de lapte. Dizolvam in el lingurita de zahar si drojdia. Lasam maiaua aceasta la dospit 20 de minute in loc calduros. Eu folosesc cuptorul cu microunde cu usa inchisa si oprit pentru a dospi aluaturile.
2.Adaugam peste maia faina si restul de lapte caldut, uleiul si sarea si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Lasam aluatul inca 40-45 de minute la dospit.
3.Impartim aluatul dospit in 2 parti. Presaram pe masa de lucru faina si intindem cat mai subtire una dintre parti. O ungem cu unt moale, dar nu topit si taiem in 18 parti. Presaram branza telemea razuita si rulam conrulete. Eu am avut telemea sarata, daca nu este sarata, puteti sa adaugati un praf de sare deasupra.
4.Punem cornuletele in tava lasand spatiu untre ele caci vor creste la cuptor. Le ungem cu galbenus amestecat cu lapte si presaram susan si un praf de sare.
5.Coacem cornuletele timp de 35-40 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Sun extrem de moi si de pufoase. Pofta buna! Noi le-am devorat caldute 🙂
Va las mai jos si alta reteta de cornulete cu telemea, de data asta crocante.