Cornulete cu nuca
Cornulete cu nuca
Cornulete cu nuca sunt cele mai fragede si delicioasa cornulete cu nuca. Iese o tava de aproximativ 35 de cornulete, insuficiente as spune eu la cat de bune sunt… Au devenit instantaneu preferatele mele din categoria cornuletelor 🙂
Ingrediente:
- 1 galbenus
- 100 g unt
- 50 g untura
- 230 g faina
- 3 linguri de zahar pudra
- 150 g nuca
- coaja de portocala
- zahar pudra vanilat pentru pudrat
Mod de preparare cornulete Potcoave cu nuca.
1.Mixam untul imreuna cu untura si cu zaharul pudra pentru 2-3 minute. Eu am folosit un unt cu 70% grasime.
2. Adaugam galbenusul si incorporam.
3. Adaugam coaja de portocala, nuca maruntita si faina si framantam un aluat foarte nisipos pe care-l dam la rece 40 de minute.
4. Formam bastoanse pe care le punem pe hartie de copt si le coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 14-15 minute maxim.
5.Imediat ce le scoatem din cuptor le rostogolim prin zahar pudra din abundenta.
Pofta buna!
Daca inca nu ati facut cornuletele astea, sa stiti ca nu veti regreta. Se topesc in gura 🙂
Totusi, daca va intereseaza si reteta clasica de cornulete cu untura, o avem si pe aceea, gasiti aici toate detaliile- https://farfuria-cu-gust.ro/cornulete-cu-dulceata-de-trandafiri/
A, iar daca incercati reteta, aratati-ne si noua ce v-a iesit!
Multumesc mult!
Am incercat aceasta reteta acum, pentru prima oara si este excelenta, cornuletele se topesc in gura, dar sunt si usor crocante, de la nuca. Pot sa va impartasesc ceea ce am adaugat, pentru un parfum specific Craciunului: in zahar, am pus scortisoara si cuisoare (macinate, evident). Rezultatul a fost spectaculos, iar fiicele mele au fost incantate.
Multumesc frumos pentru pont, vom incerca si noi data viitoare. Ma bucur mult ca v-au placut. Sa aveti Sarbatori frumoase!