Briose cu ciocolata si banane
Briose cu ciocolata si banane
Briose cu ciocolata si banane am ales sa fac astazi pentru ca mereu ne raman banane care se innegresc si nu le mai consumam. Si nu va pot spune cat de aromate sunt si cat de bine miroase in casa… Delicioase tare sunt, doar ca ar fi trebuit sa fac compozitie dubla. Daca aveti hartii mai mici, vor iesi mai multe, insa eu am avut cartoane mari. Am facut multe deserturi cu banane: biscuiti, deserturi diverse fara coacere sau clatite, insa aceste briose sunt foarte foarte bune.
Ingrediente:
- 2 oua
- 75 g margarina Unirea
- 1 banana
- 120-130 g faina
- 3 linguri de zahar
- 1 plic de praf de copt
- 3-4 cuburi de ciocolata
- nuca
- + 2 linguri de zahar+ 3 linguri smantana pentru frisca pentru sosul caramel
Mod de preparare.
- Margarina moale de la temperatura camerei se amesteca cu zaharul cu ajutorul unei furculite.
- Adaugam pe rand ouale, apoi banana sfaramata cu furculita si incorporam cu ajutorul unui tel.
- Adaugam faina, praful de copt si ciocolata taiata marunt cu ajutorul unui cutit.
4. Punem compozitia in forma de briose tapetata cu hartii speciale, presaram nuca si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 30-35 de min sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
5. Pregatim sosul caramel astfel: caramelizam mai intai zaharul si apoi adagam smantana. Lasam pe foc pana cand se topeste zaharul. Punem caramel cu o lingura deasupra brioselor fierbinti.
Pofta buna! Daca aveti copii prin preajma, acestia le vor adora.
Daca aveti nevoie si de alte idei de deserturi cu banane, va invitam sa rasfoiti paginile retetelor noastre de aici. Veti gasi multe idei, super idei pot spune 🙂