Aluaturi dulciPrajituri

Melcisori pufosi cu unt si scortisoara

Melcisori pufosi cu unt si scortisoara

Melcisori pufosi cu unt si scortisoara sunt extrem de buni si de aromati. Trebuie neaparat sa ii faceti cel putin o data in aceasta toamna. A fost prima data cand i-am facut si pot spune ca au fost atat de buni ca aproape i-am terminat la o singura masa. Asa, calduti. Mie si fetei ne-au placut mai mult simpli, sotului i-au placut mai mult cei cu crema de branza.

Bine de stiut

  • Preparare usoara. Acesti melcisori se prepara foarte usor. Ingredientele cantarite se amesteca toate si se framanta un aluat moale si nelipicios.
  • Portii. Mi-au iesit 19 melcisori.
  • Unt. Am folosit unt cu 82% grasime.

Ingrediente:

  • 580 gr faina
  • 50 gr unt topit
  • 250 ml lapte cladut
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 plic de drojdie uscata
  • esenta de portocala
  • un praf de sare
  • + 150 gr unt moale, 100 gr zahar brun, 1 lingura de scortisoara pentru uns aluatul
  • + 2 linguri crema de branza, 2 linguri de zahar pudra, esenta de vanilie pentru crema.

Cum preparam Melcisori pufosi cu unt si scortisoara

1.Mai intai preparam aluatul. Punem intr-un bol faina, drojdia, sarea, zaharul, ouale, untul topit si usor racorit si apoi laptele si esenta de portocala. Framantam un aluat moale, insa nelipicios.

2.Lasam aluatl la dospit timp de o ora.

3.Intindem aluatul intr-un dreptunghi lung.

4.Amestecam untul moale cu zaharul brun si scortisoara si ungem cu acest amestec dreptunghiul de aluat avand grija sa lasam capetele neunse.

5. Rulam cat de strans posibil aluatul si taiem rulouri de aprox. 2 cm latime.

6.Punem rulourile in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la dospit 20-25 de minute.

7.Coacem rulourile timp de 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.

8. Lasam rulourile acoperite cu un prosop de bucatarie timp de 10-15 minute la racorit.

9. Pentru crema amestecam crema de branza cu zahar pudra si esenta de vanilie. Ungem rulourile inainte de servire cu crema si servim in functie de preferinta. Pofta buna!

Sper sa va placa si voua la fel de mult cum ne-a placut si noua!

 

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker