Desert la rece fara zahar

Desert la rece fara zahar
Desert la rece fara zahar am facut anul acesta de ziua mamei, mama avand diabet. Am incercat sa-i fac o surpriza dulce si, servit cu moderatie, acest desert este senzational. Nu contine zahar absolut deloc, in schimb am folosit mascarpone pentru prepararea cremei. Ciocolata la borcan am avut de la Monteoro, la Profi am gasit sa cumpar, insa aceasta se poate inlocui cu orice alta ciocolata fara zahar.
Inlocuiri. Ciocolata la borcan se poate inlocui cu 2 tablete de ciocolata fara zahar pe care le topim cu 5-6 linguri de lapte.
Ingrediente:
- 2 pachete de biscuiti fara zahar
- 250 gr mascarpone/ 1 cutie
- 200 gr ciocolata fara zahar la borcan
- 200 ml lapte caldut
- esenta de rom
- nuca de cocos
Cum preparam Desert la rece fara zahar
Acest desert se prepara foarte usor. Mai intai preparam crema. Amestecam bine cu o spatula cioclata cu mascarponele.
Incalzim usor laptele si adaugam in el cateva picaturi de esenta de rom.
Trecem biscuitii 2-3 secunde prin lapte caldut si ii unim intre ei cu cate o lingura de crema.
Formam mai intai un turnulet pe platou si apoi lipim de el inca un turnulet. Desertul nostru va avea o forma dreptunghiulara ca un tortulet.
Dam desertl cel putin 2-3 ore la rece inainte de servire.
Pofta buna!
Sper sa va placa sugestia noastra si sa va ajute! Distribuiti si impartasiti reteta cu prietenii vostri!






Va recomand si un alt desert fara zahar pe care l-am facut tot pentru mama.




