Briose

Briose umede cu zmeura si stafide

Briose umede cu zmeura si stafide

Briose umede cu zmeura si stafide am avut azi in plan deoarece mai aveam putina zmeura la congelator. Briosele umede sunt delicioase si merg facute si cu alte fructe proaspete, din compot sa din congelator. Eu am facut in trecut un chec cu afine  dupa aceasta retea si a fost minunat. Doar ca la chec am facut si o glazura deasupra, acum am lasat briosele simple.

Deoarece am avut formele pentru briose mari, mi-au iesit putine briose, dar in forme obisnuite ies aproximativ 12 briose din acesta compozitie. Se fac foarte simplu si sunt delicioase. Sunt printre preferatele noastre datorita faptului ca sunt umede si nu sunt inecacioase.

 

Ingrediente: 

  • 3 oua
  • 125 g unt
  • 125 g iaurt simplu( un iaurt mic) 
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 70-100 g zmeura congelata
  • esenta de rom
  • zahar pudra 

Mod de preparare briose.

1.Untul moale, de la temperatura camerei,  il amestecam cu un tel cu zaharul timp de 1-2 minute, apoi adaugam treptat ouale si batem bine dupa fiecare.

2.Adaugam iaurtul si apoi  faina amestecata cu praful de copt, zeama de la lamaie si esenta si amestecam bine  1 minut sa le incorporam bine.

3. Adaugam apoi o parte din zmeura congelata faramitata si data prin faina. Ar fi trebuit si mai multa zmeura sa pun in compozitie.

4. Punem compozitie in hartiile pentru briose, dar avem grija sa nu le umplem ( punem aproximativ 3/4) pentru ca va creste foarte mult compozitia si  va curge din forme.

5. Presaram si deasupra zmeura data prin faina si merisoare si dam briosele la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea. Presaram zahar pudra la final. Le lasam sa se raceasca si putem servi. Pofta buna!

Daca si voua va plac briosele, va invitam sa aruncati o privire peste retetele noastre pe care le gasiti aici – https://ciocolatacuzambete.ro/retete-de-briose/

 

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker