Fara coacereIn lumea ciocolateiPrajituri
Trufe- bomboane delicioase cu lapte condensat
Trufe- bomboane delicioase cu lapte condensat
Trufe- bomboane delicioase cu lapte condensat sunt o delicatesa si o modalitate minunata de a-ti rasfata simturile si de a impartasi bucuria cu cei dragi. Cu ingrediente simple si putina pricepere, puteti crea cu usurinta aceste bomboane de casa divine pentru a va incanta papilele gustative.
Origine
Desi originea exacta a trufelor este neclara, se spune ca au fost inventate in Franta in secolul al XIX-lea. Initial aceste delicii erau create doar din ciocolata amaruie topita si smantana, insa de-a lungul timpului, reteta a evoluat oferind o varietate de arome si texturi.
Acoperire
- Trufele pot fi acoperite cu ciocolata amaruie topita sau cu cacao pudra.
Reteta usora si fara coacere
- Aceasta reteta de bomboane se prepara foarte usor si la rece, nu avem nevoie sa pornim aragazul absolut deloc.
Ingrediente:
- 1 cutie lapte condensat/ aprox 400 gr
- 300 gr biscuiti Petit Beurre
- 1 lingura cu cacao
- esenta de rom
- + 2 linguri de cacao pentru finisat
Cum preparam Trufe- bomboane delicioase cu lapte condensat
- Sfarmam biscuitii bine, bine si ii punem intr-un bol. Adaugam laptele condensat si esenta si incorporam bine. Daca credeti ca este nevoie, puteti sa mai adaugati biscuiti. Compozitia me-a s-a intarit in 2-3 minute dupa adaugarea laptelui condesnsat destul de mult, nu a fost nevoie sa mai adaug biscuiti. Adaugam si cacao si amestecam mai superficial pentru a crea un aspect de marmorat pentru bomboanele noastre.
- Ungem mainile cu ulei si formam bilute putin mai mari sau chiar de dimensiunea unei nuci. Eu am avut si o forma de silicon pentru bomboane si am folosit-o pentru o parte dintre bomboanele mele. Restul le-am facut bilute.
- Dupa ce formam toate bilutele, le dam pe rand prin cacao scuturand usor surplusul. Nu este nevoie sa le dam la rece. Pofta buna!
- Trufele se pastreaza cateva zile in bomboniera sau la frigider.