Prajitura Dinte de negru

By

Prajitura Dinte de negru

Prajitura Dinte de negru este o prajitura aromata, delicioasa si spornica ce se face destul de rapid. Are un blat foarte pufos, iar deasupra o bezea de albus care este delicioasa. Ii mai razuim si putina ciocolata deasupra pentru un plus de aspect.

Uitasem de prajitura asta, iar saptamana trecuta ne-a adus o colega la scoala. A fost delicioasa si mi-a deschis apetitul 🙂 Am copt- o intr-un vas de yenna( pe care le ador pentru copt prajituri) uns cu ulei si tapetat cu faina, iar deasupra am razuit ciocolata. Se poate lasa si fara sau se poate adauga un strat mai gros, fiecare cum doreste.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 150 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 130 g faina
  • 2 linguri de cacao
  • esenta de rom
  • 1 plic de praf de copt
  • 50 gr ciocolata cu lapte pentru razuit deasupra

Mod de preparare prajitura Dinte de negru:

1.Mai intai separam albusurile de galbenusuri.

2. Mixam galbenusurile cu 100 de grame de zahar timp de 4-5 minute, pana cand devin o crema albicioasa.

3. Adaugam untul de la temperatura camerei si mixam bine, iar apoi adaugam laptele si mai mixam 1-2 minute.

4.Adaugam faina, praful de copt, esenta si cacao si amestecam bine cu o spatula.

5. Ungem un vas cu ulei si il tapetam cu faina si turnam compozitia.Vasul meu a fost mic, dar au iesit 2 platouri de prajituri. Puteti folosi o tava tapetata cu hartie de copt. Dam prajitura timp de 8-20 de minute la cuptorul preincalzit la 200 de grade.

6. Intre timp, mixam albusurile spuma cu 100 de grame de zahar. Nivelam albusurile batute spuma deasupra prajiturii si o mai dam timp de 10-13 minute la cuptor.

7. Imediat ce scoatem prajitura din cuptor, presaram deasupra ei ciocolata razuita. Lasam prajitura la racit, apoi o putem portiona. Pofta buna!

O alta prajitura pufoasa si delicioasa este negresa cu crema de branza: https://farfuria-cu-gust.ro/negresa-cu-crema-de-branza/

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like