Fara coacereRetete Vechi

Friganele sau Gigi- Papa – din copilarie cu dragoste

Friganele sau Gigi- Papa – din copilarie cu dragoste

Friganele sau Gigi- Papa – din copilarie cu dragoste transmitem aceasta reteta simpla. Cred ca fiecare persoana din generatia mea a gustat cel putin odata friganele. Acestea constituiau cel mai frecvent mic dejun. Cred ca si cel mai iubit de mine in copilarie. Adesea servite cu gem, alteori doar cu zahar cristalin, de fapt, rostogolite din abundenta prin zahar, aceste friganele era foarte apreciate. Am incercat sa ii readuc si copilei mele o frantura din copilaria mea si ce credeti? I-au placut tare mult. In concluzie le vom prepara mai des.

Friganelele sunt foarte simplu de preparat si foarte rapide. In maxim 5-6 minute sunt gata de consum. In plus, sunt si foarte economice. Avem nevoie de 3-4 ingrediente simple pe care, de obicei, le gasim in orice gospodarie.

Eu le-am adaugat si lapte pentru a obtine friganele cat mai pufoase, insa acesta este optional.

Putem folosi paine deja feliata sau paine feliata de noi cat mai subtire.

Ingrediente:

  • 5-6 felii de paine
  • 2 oua
  • 2 linguri de lapte
  • + zahar sau gem pentru servit

Cum preparam Friganele sau Gigi -Papa

Nimic mai simplu. Iata cum preparam clasicele friganele:

1.Mai intai batem ouale intr-un bol. Adaugam si cele 2 linguri de lapte.

2.Punem o tigaie cu ulei la incins.

3.Dam feliile de paine prin oul batut si le prajim 2-3 minute pe fiecare parte sau pana cand se rumenesc frumos.

Servim friganelele dupa preferinta. De exemplu, sotul le iubeste cu Nutella, eu cu zahar. Pofta buna!

Puteti vedea intreaga categorie cu preparate vechi, din copilarie aici.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker