Briose cu ciocolata
Briose cu ciocolata
Briose cu ciocolata – un desert cu gust intens de ciocolata, un desert senzational de bun si de usor de preparat. Am facut briosele fara praf de copt, daca va intrebati de ce nu sunt prea crescute. Insa piesa de rezistenta a brioselor a fost faptul ca in interior se gasea un cubulet de ciocolata alba, asta a fost surpriza pentru cei mici, dar si pentru cei mari.
Cateva sfaturi!
- Din aceasta compozitie mi-au iesit 12 briose mari si 4 mici.
- Fiecare briosa a fost umpluta cu cate un cubulet de ciocolata alba, o surpriza pentru cei mici.
- Nu avem nevoie de mixer, ingredeintele se incorporeaza cu ajutorul unui tel.
- Pentru un plus de gust adaugam cubulete mici de ciocolata si deasupra brioselor.
Ingrediente:
- 2 oua
- 125 ml ulei
- 125ml lapte
- 1 iaurt mic simplu /125 gr
- 220 gr faina
- 200 gr zahar
- 40 gr cacao
- esenta de rom
- +pepite de ciocolata + cubulete de ciocolata alba
Cum preparam Briose cu ciocolata
1.Amestecam ouale cu laptele, uleiul si iaurtul cu ajutorul unui tel.
2. Amestecam zaharul cu faina si cacao.
3.Adaugam amestecul de faina peste amestecul lichid, adaugam si esenta de rom si le incorporam bine.
4.Tapetam tava pentru briose cu hartii si le umplem 3/4. Adaugam cate un cubulet de ciocolata alba si il acoperim cu o lingura de compozitie pentru briose.
5.Presaram deasupra pepite de ciocolata si dam briosele la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 25-30 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea. Le lasam la racit( daca avem rabdare) si apoi putem sa servim. Pofta buna!
Va recomand si Madelaines cu ciocolata.